Despre violenta domestica

Resping ideea de violenta, pentru ca binele obtinut prin mijlocirea acesteia nu este de durata. In schimb, raul provocat de violenta este de durata. (Mahatma Gandhi).

  • Partenerul de viata (sotul, fostul sot, actualul sau fostul partener) ti se adreseaza prin limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenintari, cuvinte si expresii degradante sau umilitoare?
  • Partenerul de viata isi impune vointa, te controleaza, provoaca stari de tensiune, te ameninta, recurge la santaj, violenta demonstrativa asupra obiectelor si animalelor, te neglijeaza, are manifestari de gelozie, te urmareste fara drept, supravegheaza locuinta, locul tau de munca sau alte locuri frecventate de tine?
  • Partenerul de viata ti-a produs vatamari corporale ori a sanatatii prin lovire, imbrancire, tragere de par, intepare, taiere, ardere, strangulare, muscare, in orice forma si de orice intensitate?
  • Partenerul de viata iti interzice activitati profesionale, te priveaza de mijloace economice, inclusiv mijloace de existenta primara cum ar fi hrana, medicamente, obiecte de prima necesitate, iti sustrage bunurile personale, iti interzice sa posezi, sa folosesti si sa dispui de bunurile si de resursele comune, refuza sa sustina familia?
  • Partenerul de viata iti impune sa te izolezi de familie, de comunitate, de prieteni, iti interzice sa frecventezi o institutie de invatamant sau locul de munca, te-a deposedat de actul de identitate?

Stim ca:
Victima este adesea judecată pentru situaţia în care se află și pentru că nu reușește să se desprindă de agresor și de mediul toxic în care se află. Faptul că agresorul domestic are o altă tipologie faţă de cel general, stima de sine scazuta asociată traumelor generate de o relaţie violentă, teama de a lua totul de la capăt, frica de agresor (sau speranţa că acesta se va schimba) și de stigmatizare sunt doar câteva dintre ochiurile unei plase care îngreunează iesirea dintr-o relatie de cuplu violenta.


Ai nevoie sa fii crezut!

Ai nevoie sa stii ca abuzul nu este vina ta!

Ai nevoie sa cunosti ca in nicio forma si in nicio imprejurare obiceiul, cultura, religia, traditia si onoarea nu pot fi considerate drept justificare pentru niciun tip de acte de violenta!!!

Ai nevoie sa actionezi , sa te aperi, sa inlaturi violenta din viata ta!

Poate ca acesta este exact momentul potrivit pentru a apela la serviciile unui avocat!!!

Este bine sa stim ca:

Persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie.

Durata masurilor dispuse prin ordinul de protectie se stabileste de catre judecator, fara a putea depasi 6 luni de la data emiterii ordinului.

Ordinul de protectie este executoriu.

Executarea hotararii se face fara somatie sau fara trecerea vreunui termen.

Hotararea prin care se solutioneaza cererea de emitere a ordinului de protectie este supusa numai apelului , in termen de trei zile de la pronuntare daca s-a dat cu citarea partilor, si de la comunicare, daca s-a dat fara citarea lor.

La expirarea duratei masurilor de protectie, persoana protejata poate solicita un nou ordin de protectie, daca exista indicii ca, in lipsa masurilor de protectie, viata, integritatea fizica sau psihica ori libertatea i-ar fi puse in pericol.

Suntem mereu pregătiți.

Ai nevoie de ajutor?
Consultarea unui avocat
este primul pas in gasirea solutiilor!

Detalii de contact

Urmărește-ne pe Social-Media

© 2023 Website realizat cu pasiune de echipa Practical Vision