DESPRE SUPLINIRE ACORD PARENTAL sau CUM POATE UN PARINTE SA SCOATA DIN TARA COPILUL MINOR IN LIPSA ACORDULUI CELUILALT PARINTE ?

,,Mereu m-am întrebat de ce păsările stau în același loc deși au aripi și pot zbura oriunde pe pământ. Și după aceea m-am întrebat pe mine același lucru ” – Harun Yahya

,,Nu am fost peste tot, dar este pe lista mea” – Susan Sontag.

Iti doresti cu ardoare sa calatoresti impreuna cu fiul/fiica ta minora insa celalalt parinte nu este de acord ca acesta/aceasta sa paraseasca tara?

Copilul tau iti povesteste adesea despre locurile minunate pe care le-au vazut prietenii lui, in strainatate, insa copilul tau nu poate calatori in afara tarii intrucat nu ii   permite celalat parinte?

Consideri ca excursiile in strainatate, cunoasterea unor culturi diferite, a unor mentalitati diferite ar fi benefica pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor tai, insa  celalat parinte..are opinii diferite?

Ce este de facut?

!!!Poate ca este momentul potrivit sa apelezi la serviciile unui avocat!!

Potrivit   dispozitiilor   art. 18   alin. 2 din Legea nr. 272/2004: deplasarea copiilor in tara si in strainatate se realizeaza cu instiintarea si acordul ambilor parinti; orice neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acestui acord se solutioneaza de catre instanta judecatoreasca.

Conform prevederilor   art. 30   alin. 1 lit. b) din Legea nr. 248/2005 minorilor li se permite iesirea din tara numai daca sunt insotiti de o persoana majora si, in situatia in care calatoreste impreuna cu unul din parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte din care sa rezulte acordul sau cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia. ”

In vederea solutionarii problemei cu care va confruntati se impune formularea in instanta a unei actiuni prin care sa solicitati  exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti si, in paralel, a unei actiuni, prin care, pe calea ordonantei presedintiale, sa solicitati  pronuntarea unei hotarari care sa suplineasca acordul parental al celuilat parinte.

Suntem mereu pregătiți.

Ai nevoie de ajutor?
Consultarea unui avocat
este primul pas in gasirea solutiilor!

Detalii de contact

Urmărește-ne pe Social-Media

© 2023 Website realizat cu pasiune de echipa Practical Vision