office@simonastolerciuc.ro
(+4) 0745 573 442

Simona Stolerciuc - Blog

Avocat drept penal Suceava

„Amănuntele! … Ele te dau întotdeauna de gol şi strică totul.” Crima si pedeapsa- F.M. Dostoievscki

„Mai bine scapa zece vinovati,decat sa sufere un nevinovat”-William Blackstone

Esti cercetat penal pentru savarsirea unei infractiuni?

Esti vinovat si doresti sa iti recunosti vinovatia?

Esti nevinovat si doresti sa iti demonstrezi nevinovatia?

Ai calitatea de parte vatamata/parte civila intr-un litigiu penal si doresti sa obtii condamnarea inculpatului si/sau  despagubiri in cuantum cat mai ridicat?

 

Ar fi exact momentul sa-ti angajezi un avocat!

Daca esti in vreuna din situatiile de mai sus, colaborarea cu un avocat poate prezenta reale beneficii, maximizand sansele de a demonstra lipsa vinovatiei, de a obtine o pedeapsa in cuantum considerabil redus in cazul recunoasterii vinovatiei sau de a obtine, in calitate de parte civila, sume importante de bani cu titlu de despagubiri pentru prejudiciul suferit.

 

Este bine sa stii:

  • Este oprit a se intrebuinta violente, amenintari ori alte mijloace de constrangere, precum si promisiuni sau indemnuri in scopul de a se obtine probe!

 

  • Inculpatul are dreptul de a nu da nicio declaratie pe parcursul procesului penal, atragandu-i-se atentia ca daca refuza sa dea declaratii nu va suferi nicio consecinta defavorabila, iar daca va da declaratii acestea vor putea fi folosite ca mijloace de proba impotriva sa!

 

 

  • Orice persoana esteconsiderata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva!

 

  • Dupa administrarea intregului probatoriu, orice indoiala in formarea convingerii organelor judiciare se interpreteaza in favoarea suspectului sau inculpatului!

 

  • In cursul procesului penal este garantat dreptul oricarei persoane la libertate si siguranta. Orice masura privativa sau restrictiva de libertate se dispunein mod exceptional si doar in cazurile si in conditiile prevazute de lege !

 

  • Punerea in miscare a actiunii penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o astfel de plangere. Plangerea prealabila se adreseaza organului de cercetare penala sau procurorului, potrivit legii si trebuie sa fie introdusa in termen de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savarsirea faptei